Over Mevrouw Konijn

Mevrouw Konijn is ontstaan, door ons dochtertje. Haar troost-knuffel is een konijntje, die wij Mevrouw Konijn noemen, inmiddels is de naam verbastert naar Nijn.  

Omdat ik zelf veel met garen bezig ben, haken en breien, ben ik deze webwinkel begonnen. Ik kan helaas niet alles zelf houden en vindt het daarnaast leuk om voor andere leuke dingen te maken. 

Sinds de zomer van 2016 heb ik het spinnenwiel ontdekt en spin nu zelf mijn eigen wol. Wol van schapen, Alpaca's en zelfs van ons eigen Angora Konijn, die naar de naam Meneer Schaap luistert.  Van deze hand gesponnen wol, die ik vanaf dit jaar zo ecologisch mogelijk wil behandelen, schoon maken zonder zeep of iets dergelijk, verven doen we nog wel met voedingskleurstoffen, maar dat zal later, als deze op zijn, worden vervangen door de verschillende verfplanten die er zijn, haak ik leuke knuffeldiertjes,dekentjes,kussentjes e.d. 

De wol die ik gebruik komt bij boeren vandaan, die goed voor hun schapen, alpaca's zijn. Waar geen dierenleed aan te pas komt en elk dier met respect behandeld wordt. 

Alle wol die ik mag ontvangen van de Kinderboerderij Hoek van Holland, gaat in gesponnen en/of gehaakte vorm terug naar hun, dan wel d.m.v. een actie om geld in te zamelen voor de dieren aldaar.   Het verwerken van de wol doe ik geheel op vrijwillige basis, omdat ik het heerlijk vindt om er mee bezig te zijn.  

Mevrouw Konijn heeft ook een Facebookpagina, hier vermeld ik met regelmaat updates waar ik op dat moment mee bezig ben, vaak met verschillende projecten tegelijk.