Blog,  Haken,  Schilderen

Afgelopen half jaar

Oeps, is het alweer zolang geleden dat ik iets geplaatst heb hier? Dan maken we er maar een half jaar post van.

Ook het afgelopen half jaar stond in het teken van Covid, waarschijnlijk komen we hier niet meer vanaf ( Laten we hopen dat we snel weer het oude leven kunnen oppakken )

Ondanks alle lock-downs en andere beperkingen omtrent het vervelende virus, heb ik niet stil gezeten. We begonnen afgelopen jaar met 3 Unicorn dekens, een mooie katten deken voor ons buurmeisje. om daarna verder te gaan met nog een prachtig ontwerp van David , de Moonlit Hunt. Een prachtig ontwerp van een vliegende uil. De groene variant heb ik voor een goede vriend gemaakt, de paars/gele variant heb ik voor ons zelf gemaakt. Tussen door nog even het tekenen en schilderen weer opgepakt , dat deed ik soms al wel, maar door een hele lieve client, die met passie en liefde met de schilderpenselen aan de slag ging, om zijn tijd vol te maken, heeft het schilderen en tekeken weer nieuw leven in geblazen bij mij. Samen elke week de nieuwe kunstwerken van elkaar bewonderen. Of dat die van mij nu op papier waren gemaakt, of van een bolletje garen, het was, uh is kunst. Helaas is de de beste man overleden.

En nog even een pixel deken , uiteraard ook een Unicorn voor onze dochter gemaakt. Dat is eens maar nooit meer, al die verschillende bolletjes garen aan je werk en bij een keer keren zit alles in de knoop. Oja, ook nog even een vissen deken gehaakt, uiteraard ook naar patroon van David, deze deken staat tevens ook te koop, check het winkeltje.

Tussen alle lopende projecten door, nog even een mysterie call gehaakt, ook een ontwerp van David, een kussensloop en als 10e van de wereld geëindigd, de eerste 10 kregen een prijs, dus dat werd haken tegen de klok, en wel ja, heb een mooi patroon mogen ontvangen, die ik zeer zeker dit jaar uit mijn haaknaald zal laten rollen.

En zoals jullie kunnen zien, ben ik sinds jaren weer eens achter de naaimachine gekropen, sinds kort hebben wij 3 rittens ( baby ratjes ) als nieuwe huisgenoten en daar maak ik zelf de hangmatjes voor., want die doerakken vinden het heel erg fijn om daar hun tandjes in te zetten en als je ze zelf maakt doet dat toch net iets minder zeer in je portemonnee, dan wanneer je ze gekocht hebt. En als die lukken, dan moet een jurkje voor onze dochter toch ook lukken en jawel dat is ook goed gelukt. Inmiddels heeft ze er al 3 verschillende en ook de patronen voor de broeken zijn inmiddels in huis en de kast ligt naast wol, teken spullen, nu ook vol met lapjes stof. Wij komen de aankomende lock-downs wel door, al hoop ik van harte dat die er niet meer gaan kom

Afgelopen vrijdag nog een ingreep ondergaan aan mijn teennagel, van de teen die vorig jaar gebroken is geweest en vorig jaar ook al afscheid moest nemen van de nagel. Lopen gaat nog niet zonder pijn, we gaan wel zien hoe het allemaal af gaat lopen en wanneer ik weer rond kan lopen zonder pijn. Tot die tijd zit ik lekker op de bank met mijn pootje omhoog te werken onder het genot van een serie of film op Netflix, aan een nieuwe deken, ditmaal een vliegende Arend. En zal plechtig beloven, vaker hier weer wat te posten.