Blog,  Haken

Charlottes Dream Blanket – Prinsessen Droom Deken

Charlottes Dream Blanket is omgedoopt tot de Prinsessen Droom Deken. 

Onze kleine meisje heeft zelf de gekleurde bolletjes garen op volgorde gelegd en mama haakt vrolijk verder.

Uiteindelijk heb ik het vervolg patroon ook gevonden op de site Around the Base.

Mocht je deken ook willen haken?  Haak dan deel 1 t/m 3 van de Charlottes Dream Blanket ( link staat in mijn vorige post), haak totaal 3 toeren vasten tussen de opengewerkte rand en de schelpjes van het patroon Around the Base.

Uiteraard kan je zelf je kleurstelling samenstellen. Of ze geheel in een kleur haken 

Inmiddels ben ik bij de toer na de popcorns van deel 2 van Around the Base en mijn deken meet inmiddels 49 x 49 cm. Ik haak ze op naald 3,5mm met het garen van Hobbii. Het gekleurde garen is : Cotton Kings Print en het eru garen is: We Love Yarn, beide geschikt voor naald 2,5 – 3,5 mm. Tevens zijn beide garens 100% katoen. Alleen over de We Love Yarn, ben ik niet geheel tevreden, daar zitten aardig wat knopen en draad-breuken in. Nu maakt dat met regelmaat van kleur wisselen niet zoveel uit, maar vervelend is het wel. Het garen is wel heerlijk zacht en haakt heerlijk weg en blijft in de was ook erg mooi. De blauwe versie van de Wee-Baby-Elkemen had ik al van dit garen gemaakt en die is gewoon in de wasmachine geweest, op een kort programma van 30 graden.
UIteraard, hou ik jullie ook van deze deken weer op de hoogte.  Mijn dochterje is inmiddels al helemaal verliefd op de deken en bij elke kleur toer die er bij komt, klinkt er door de woonkamer “Wauw, mama die wordt precies zoals ik hem wilde hebben, met allemaal regenboogkleurtjes en mooi met roze”