Blog,  Haken

Deken ” Gezellig Hoek van Holland

Eind juli, heb ik mijn gehaakte deken, die tevens ook te koop staat, ingeleverd bij de Expositie “Van Alles Wat” van het KUZhuis in Hoek van Holland. Een expositie waarbij kunst te bewonderen is, die door de inwoners van ons dorp is gemaakt.
Afgelopen vrijdag werd mij gevraagd of ik tijdens de jaarlijkse braderie een demo “haken” wilde geven.  En om nu in het kader van de expositie te blijven, kwam ik op het idee om samen met de inwoners van ons dorp een deken te haken. Het idee is super leuk ontvangen door het KUZhuis. 
Zie hier het bericht op hun facebookpagina.
***
Jolanda S. Felix wil een kleed haken met alle Hoekse bewoners!!!!! a. s. Zaterdag tijdens de Braderie is er voor het KUZhuis o. a live schilderen! Met Hannie van Gijzen kunt u aan de slag.. El van Leersum komt schilderen e. d.
Kunt u nu niet schilderen, dan wil Jolanda graag een mooi kleed met alle hoekenezen haken!!!

Lees hier haar super idee!
***
Een deken gehaakt door, de inwoners van Hoek van Holland ( bezoekers van het KUZhuis )
Samen werken aan een mooie deken, hoe groot ze gaat worden, hangt geheel af van het aantal square’s die er gehaakt worden.
Iedereen kan en mag meedoen,
Haakt u gezellig mee tijdens de braderie op zaterdag 10 augustus, of levert u een square in?
Kunt u nog niet haken, geen probleem, u mag het altijd proberen, ook al haakt u geen hele square, dan haak ik hem voor u af en mag ze gewoon mee in de deken,
De square’s worden gehaakt met katoen 8/4 op naald 3,5 mm. En hebben een afmeting van 11 x 11 cm
Wat gaat er met de deken gebeuren, zult u zich afvragen, de deken zal verloot worden.
Voor € 1,- koopt u een lootje bij het KUZHuis, iedereen die een lootje heeft gekocht, dingt mee voor de deken. De helft van de verkochte lootjes gaat naar het KUZhuis, zodat zij nog meer mooie exposities kunnen houden voor/door de inwoners van Hoek van Holland.
De Deken, die de naam “Gezellig Hoek van Holland” zal gaan dragen, zal afhankelijk van het aantal deelnemers in september/oktober verloot worden.
Bij de deken die verloot wordt, komt een “certificaat met de namen van de makers en een wasvoorschrift” Zodat de nieuwe eigenaar nog lang plezier mag beleven van de deken.

***
Extra Informatie
Voor wie thuis zijn of haar restjes katoen garen wil doneren voor de deken en alvast aan de slag wil gaan, is hier het haakschema. Mocht u mee willen doen, maar u kunt niet langs komen zaterdag 10 augustus,stuur gerust een priveberichtje via facebook of via het contactformulier welke u rechts bovenaan de pagina vindt onder de 3 streepjes. 
Inleveren mag ook later, de deken zal in zo medio september in elkaar gezet worden.

***

Het patroon,                                                                                                                             

         

Beschreven patroon
Toer 1 Maak een magische ring. Haak 1 v. , dan 3 l (= eerste st).   Haak 15 st in de magische ring. Sluit met een hv.  

Toer 2  Haak 3 l (= eerste st) en 1 l.  Haak op ieder stokje 1 st, 1 l. Sluit met 1 hv.  

Toer 3 Haak 3 l (= eerste st), daarna 2 st om de l. Haak 1 st in ieder st en 2 st om iedere l van toer 2.  Sluit met 1 hv. 

 Toer 4  Haak 1 l en 1 v boven de 3 l van toer 3. *Haak 5 l, sla 2 st over, 1 v in de volgende steek,  2 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 v, 2 l, sla 2 st over, 1 v.* Herhaal * 3 keer. De laatste v vervang je met 1 hv in de 1e v.   

Toer 5  1 hv om de 5-l-boog. Haak om de boog 3 l ( = eerste st),  4 st, 3 l, 5 st. Haak 1v om iedere 2-l-boog, 5 st om iedere 3-l-boog en om iedere 5-l-boog 5 st, 3 l, 5 st. Sluit de toer met 1 hv in de derde losse.  

Toer 6  4 hv in de st, 1 hv om de lossenboog.  Haak om de 3-l-boog 1 l en *1 v, 3 l, 1 v.  Ga verder met 5 l, sla de 5 st over, 1 st  in de v van toer 5, 3 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 st in de v, 5 l, sla 5 st over*. Herhaal * 3x. Sluit de toer met 1 hv.  

Toer 7  1 hv om 3-l-boogje, 3 l (= eerste st), 2 st, 2 l, 3 st. Haak 5 st om iedere 5-l-boog, 3 st om iedere 3-l-boog. Haak in iedere hoek 3 st, 2 l, 3 st. Sluit de toer met 1 hv. Hecht de draad af.
***