Blog,  Haken,  Review

Houten Haaknaalden

Je kent ze vast wel, de houten met de hand gemaakte haaknaalden. De Furls, de Rolls Royce onder de haaknaalden worden ze genoemd. Ze zijn prachtig, zowel de stream-line als de duurdere versie. Maar helaas voor vele zijn deze veel te lang.

De hals is te lang, waardoor de kop van de naald veel te ver weg ligt, zeker als je in de mes-grip haakt. Zeker als je wijvinger de regie wilt behouden tijdens het haken. De pen-grip, daarmee kan ik echt niet haken, dan kan ik persoonlijk elke steek van zolder afhalen, niet handig. Dus daar kan ik je niks over schrijven.

Ik was al verknocht aan de Amour haaknaalden en had toch begin van de maand een paar Furls besteld, wilde ze gewoon proberen, omdat ik na langere tijd haken aardig last van mijn hand ging krijgen. Ik haak aardig wat op een dag, gemiddeld tussen de 6 a 8 uur. Met de Furls, de stream-line, kreeg ik bijna direct kramp in mijn hand, na overleg met de leverancier deze terug gestuurd en kwam via hun webshop op de website van “Houten Haaknaalden” terecht. Iemand die ze maakt, gewoon hier in Nederland. Genoeg over de Furls, ik wil het graag hebben over Houten Haaknaalden die gemaakt worden door Henk in Rotterdam – Nederland


Een prettig email-verkeer gehad , foto’s en filmpjes gestuurd, hoe ik mijn haaknaald vast houdt en er mee haak, tot de conclusie gekomen dat de meeste haaknaalden te lang zijn voor mijn kleine handjes. ( slechts 15 cm lang ) De beste man kwam speciaal langs met een aantal test naalden. Jeetje wat zien die er in het echt zo gaaf uit. En wat haken ze fijn. Er zijn 3 verschillende types die er gemaakt kunnen worden. Die met meerdere ballen in het handsvat lijden mij te veel af, waardoor ik persoonlijk voor de gladde variant heb gekozen. Maar smaak doet verschillen.

Inmiddels heb ik een aantal van deze naalden in huis. Sinds afgelopen vrijdag ben ik hier mee aan het werk en om je heel eerlijk te zeggen, dit zijn voor mij de Rolls Royce onder de haaknaalden. Ze liggen perfect in je hand, geen krampen meer. Doordat je de naald veel onstspannender vast houdt, verkrampen je spieren uiteindelijk niet meer, hierdoor moet je wel even wennen, hoe je draad langs je naald gaat. De eerste toeren zal je merken dat je mis grijpt, in de draad of je draad van de naald glijdt, maar zodra je dit hoor hebt, haak je er zo mee weg. En je wilt niks anders meer.

Deze haaknaalden worden op bestelling gemaakt, netjes garantie en bij het juiste onderhoud ( spullentjes werden bij mij er bij geleverd) heb je een erfstuk in huis, een erfstuk voor je kinderen, kleinkinderen. Deze naalden zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, ik heb verschillende soorten houten naalden in mijn bakje staan, hou van variatie. Allemaal stuk voor stuk, perfect afgewerkt, echt vakmanschap. De prijs varieert tussen de € 32,50 en de € 37,50, ze zijn dan wel duurder dan de Fruls stream-line, maar liggen fijner in je hand en speciaal voor jouw gemaakt.

Al mijn “fabrieks-gemaakte” haaknaalden zijn inmiddels naar zolder verhuisd, waarvan ik een setje aanhoudt, voor het geval mijn dochter ooit wil gaan leren haken, ik ben om, ik wil niks anders meer, dan alleen deze “Houten Haaknaalden”

Wil je ook in contact komen met de –>Houten Haaknaalden, <– klik dan op de link tussen de pijltjes.