De Hoekse Deken

Deze “Actie” is verlopen

Hier vind u meer informatie over de Hoekse Deken “Gezellig Hoek van Holland”

Met zoveel mogeijk doprsgnoten aan deken werken. Gebaseerd op kleine vierkantjes, met eigen ontwerp tussen de vierkantjes van Jolanda ( Mevrouw Konijn)  een unieke deken als gevolg.  Een deken die aan het einde van het traject, verloot gaat worden.

Aller eerst het patroon.

Het vierkantje mag uit een kleur bestaan, of uit meerdere kleuren. Hecht de laatste draad niet af, maar laat deze vrij lang. Met deze draad, maak ik ze aan de deken. ( De draad hoeft niet langer te zijn, dan 3x een zijde van het vierkant.)

De vierkantjes worden gehaakt met katoen 8/4, geschikt voor nld 3 – 3,5 mm.Ze meten na de laatste ronde, zonder op te spannen 11x 11cm.

Beschreven patroon

Toer 1 Maak een magische ring. Haak 1 v. , dan 3 l (= eerste st).   Haak 15 st in de magische ring. Sluit met een hv.  Toer 2  Haak 3 l (= eerste st) en 1 l.  Haak op ieder stokje 1 st, 1 l. Sluit met 1 hv.  Toer 3 Haak 3 l (= eerste st), daarna 2 st om de l. Haak 1 st in ieder st en 2 st om iedere l van toer 2.  Sluit met 1 hv.  Toer 4  Haak 1 l en 1 v boven de 3 l van toer 3. *Haak 5 l, sla 2 st over, 1 v in de volgende steek,  2 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 v, 2 l, sla 2 st over, 1 v.* Herhaal * 3 keer. De laatste v vervang je met 1 hv in de 1e v.   Toer 5  1 hv om de 5-l-boog. Haak om de boog 3 l ( = eerste st),  4 st, 3 l, 5 st. Haak 1v om iedere 2-l-boog, 5 st om iedere 3-l-boog en om iedere 5-l-boog 5 st, 3 l, 5 st. Sluit de toer met 1 hv in de derde losse.  Toer 6  4 hv in de st, 1 hv om de lossenboog.  Haak om de 3-l-boog 1 l en *1 v, 3 l, 1 v.  Ga verder met 5 l, sla de 5 st over, 1 st  in de v van toer 5, 3 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 st in de v, 5 l, sla 5 st over*. Herhaal * 3x. Sluit de toer met 1 hv.  Toer 7  1 hv om 3-l-boogje, 3 l (= eerste st), 2 st, 2 l, 3 st. Haak 5 st om iedere 5-l-boog, 3 st om iedere 3-l-boog. Haak in iedere hoek 3 st, 2 l, 3 st. Sluit de toer met 1 hv. 


De Loterij

Aan het einde van het traject, wordt de deken verloot. De uitslag is op vrijdag 27 september. U kunt een lootje a €1,- kopen tijdens de openingstijden van het KUZhuis bij ons in het dorp ( Rietdijkstraat 5). U telefoonnummer / emailadres is uw lotnummer. Uiteraard mag u meerdere lootjes kopen. De helft van de opbrengst gaat naar het KUZhuis.  


Tot Wanneer

U kunt uw vierkantes inleveren bij het KUZhuis, dit kan t/m zaterdag 14 september. Dit is ook tevens de laatste dag dat u uw lootjes kunt kopen. Lukt het nu niet om naar het KUZhuis te komen, neem dan even contact met mij op, dan vinden we wel een oplossing. 

Deadline
De Deadline heb ik staan voor zaterdag 28 september a.s. Maar of ik dat ga halen, hangt geheel af aan de hoeveelheid vierkantjes die ingeleverd worden.  Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen om, naast het werk, gezin en huishouden, het te halen.  De uitslag blijft wel gewoon op vrijdag 27 september staan.