Werken met Jolanda

Goede dag, welkom op de speciaal gemaakte pagina “werken met Jolanda” Op deze manier kan je mij alvast een beetje leren ken zal mijn eerst even kort voorstellen, om daarna over te schakelen naar het serieuze werk.

Zoals je kan zien op de bovenstaande foto ( foto is trouwens wel uit 2015 ) ben ik mama van een prachtige dochter, zij is inmiddels al weer 9 wintersjong en zit inmiddels in groep 5.

Mijn naam is Jolanda Sophia Felix en nee ik heb helaas geen aandelen in de Felix Kattenvoer fabriek, al vinden mijn eigen katten hun “huis”merk wel erg lekker. Ik heb het levenslicht voor het eerst gezien op 16 januari 1976 rond de klok van 07:00. Opgegroeid in Zoetermeer en via een tussen stop in Den Haag uiteindelijk in het mooie dorpje Hoek van Holland beland. Eigenlijk is het geen dorp en horen we bij de grote stad Rotterdam, maar als je hier woont, heb je echt een dorpsgevoel.

Samen met mijn dochter, verloofde en de dieren ( hond, 3 katten, 9 ratten en een cavia) wonen we hier in een mooi oud huis, die we langzaam aan het opknappen zijn, op slechts enkele meters van het oude dorp. Wij doen hier dan ook bijna alles lopend. School, kinderboerderij, zwembad, de winkels, alles is op loopafstand.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af, wat doet Jolanda naast haar werk nog meer ? Wellicht heeft u al een kijkje genomen site “Mevrouw Konijn”. Ik ben altijd wel creatief bezig. Of dat nu met een haaknaald en een bolletje garen is, of met penselen, potloden en een stuk papier of canvas. Sinds kort ben ik weer achter de naaimachine gekropen, zelf kleding maken voor onze dochter, hangmatjes maken voor de rattendames en wie weet volgen er in de toekomst wel kledingstukken voor me zelf en vriend. Privé verveel ik me niet, maar zou graag in de werksfeer meer uitdaging wensen. Iets doen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

Naast creatief bezig zijn, vindt ik het ook heerlijk om samen met mijn gezin erop uit te trekken, de natuur in. Konijntjes spotten bijvoorbeeld, langs de duinen hier in het dorp. Of lekker door de bossen te struinen, in het najaar heerlijk naar het strand even uitwaaien. Maar ook heerlijk op vakantie gaan, in eigen land, of lekker de zon opzoeken.

Naast deze creatieve uitspattingen en de rust op te zoeken in de natuur, heb ik ook zeer veel interesse in fotograferen, al doe ik dat de laatste tijd veel te weinig met de echte camera.